Dieren

Katachtig gedrag

Pin
Send
Share
Send
Send


Katten kunnen de drager weigeren te reizen vanwege angst, dus je moet dit accessoire transformeren in een mooie plek en kiezen voor een afneembaar model

  • Auteur: Door EVA SAN MARTÍN
  • Publicatiedatum: 11 maart 2014

Reizen met katten is niet altijd gemakkelijk, zelfs als het een kleine reis is als een eenvoudig bezoek aan de dierenarts. En het is dat de problemen meestal heel snel beginnen, met name wanneer we proberen ons huisdier in de koerier te zetten. Dit artikel onthult vijf trucs om de kat zonder stress in zijn drager te krijgen: tussen hen, kies het juiste bakje, verander het in een mooie katachtige schuilplaats, introduceer de kat van bovenaf of terug en was de drager met zeep en water, na een negatieve katachtige ervaring.

Hoe zet je de kat zonder problemen in de bak?

Niet alle katten komen overeen om de drager te betreden, een accessoire dat niettemin noodzakelijk is voor het dier om veilig te reizen. "De angst van de kat voor transport is een veel voorkomend probleem, maar het kan worden geëlimineerd met een kleine training thuis, "legt de American Association of Cat Veterinarians uit.

dan, Hoe krijg je een terughoudende kat zonder problemen en zonder stress zijn drager binnen?

1. Leg de kat in de draagzak: kies de doos zorgvuldig

De eerste sleutel om ervoor te zorgen dat een kat uw drager zonder stress accepteert, is door het juiste model te kiezen. In dit opzicht zijn de meeste professionals het erover eens om reisbakken voor de kat aan te bevelen. stijf en met roosters, omdat ze veiliger zijn.

De kattendrager moet een veilige haven zijn, met vertrouwde dekens en geuren, die het dier zonder problemen kan verkennen

Dit type vervoerder heeft nog een voordeel: laten demonteren, dus meestal vergemakkelijkt de taak van het binnen brengen van de kat enorm. "De stijve en afneembare kattendragers, die zowel boven- als vooropeningen hebben, zijn de beste voor katten," zeiden deze dierenartsen. De reden is dat je met deze accessoires het op de bovenkant kunt plaatsen, een mogelijkheid die je stress vermindert. Ook deze kattenhokjes ze maken het bezoek aan de dierenarts van de meest angstige katten gemakkelijker: het is voldoende om het deksel van de drager op te tillen voor een veterinair onderzoek.

2. Katten zonder transportangst: maak er je toevlucht van

Een manier om de angst voor transport van de kat te elimineren of te vermijden, is om van deze bak een veilige plek voor hem te maken. Met andere woorden, je moet transformeer de drager in een aantrekkelijk toevluchtsoord Voor de harige partner.

maar, Hoe het te bereiken "De drager van de kat moet groot genoeg zijn voor een bed, voedsel, water en zelfs een klein kattenbakvulling tijdens langere reizen met het dier", concludeert een onderzoek van de Universiteit van Ohio naar gedrag en angst bij katten

3. Katten in de drager! Een prettige reis

De kattendrager moet na een negatieve ervaring met zeep en water worden gewassen en laat de kat thuis met hem spelen

Voordat u met de kat reist, is het handig om de drager te plaatsen op een veilige en rustige plek thuis, zoals een kamer verwijderd van de rest van de familie. Ander voorstel Het is ook om het deksel en de deur van de bak te verwijderen, het favoriete bed van de kat erin te plaatsen en enkele van de meest aantrekkelijke speeltjes voor de kat te introduceren. "The katten moeten wennen aan de drager voor de reizen, daarom moet het tot uw beschikking worden gelaten voordat u met het dier reist en het vrij laten verkennen, "voegde de vereniging van katachtige dierenartsen toe.

Eetbare prijzen voor katten en wat kattenkruid ook in de cabine geplaatst Ze zullen de drager een aangenamere plek voor de kat maken. Al deze positieve ervaringen zullen het dier helpen om het feit van het invoeren van zijn accessoire beter te accepteren wanneer het moet reizen of de dierenarts moet bezoeken.

4. Wat is de beste manier om de kat in de draagzak te plaatsen?

Het was tijd voor de reis met de kat of het bezoek aan de dierenarts. En nu, hoe zet je de harige vriend in de drager zodat zijn beweging veilig is? de katachtige ingang door de bovenkant van de cabineWanneer de drager verwijderbaar is, is dit meestal de minst problematische optie.

maar, Wat te doen als het bakje geen afneembare hoes heeft? "Dus het werkt meestal steek de kat met zijn rug in de bak, het is effectiever dan proberen het direct te doen, het zal moeilijker voor je zijn om in paniek te raken, "zegt dierenarts Patricia González. In dit verband, de hulp van een tweede persoon Het zal nuttig zijn. De procedure is als volgt: men moet de drager op zijn rug naderen terwijl de tweede de bak nadert, en wanneer ze op hun rug zijn, is het voldoende om te draaien om de kat zonder stress in de bak te brengen.

Wat als de kat nog steeds niet wil binnenkomen of te bang is? Een truc is dan om de drager rechtop te zetten (de deur naar boven open), de kat voorzichtig in onze armen te vangen en hem in de bak te laten glijden.

In extreme gevallenDe dierenarts kan een orale kalmeringsmiddel voorschrijven aan de kat, die het dier zal helpen in gevallen van uitgesproken angst.

5. Was de kattendrager met zeep en water

Een slechte ervaring van de kat met zijn drager kan alle pogingen bederven om de reizende bak door de kat te laten accepteren. In deze gevallen bestaat de oplossing uit zeep en water vasthouden. Met andere woorden, je moet de drager zorgvuldig wassen om zijn geur te voorkomen die verband houdt met de vorige slechte ervaring.

Nog een laatste tip? Net zo belangrijk als de ingang van de kat tot zijn drager is zijn uitgang. Dit houdt in dat het na de reis van het dier of bij aankomst van de dierenarts nooit mag worden gedwongen om de koerier te verlaten. Eenmaal thuis of op de bestemming aangekomen, is de beste optie laat de cabinedeur open en laat de kat de tijd nemen om in zijn eigen tempo eruit te komen.

Hoe onze kat aan de drager te wennen.

Er zijn veel dingen waaraan onze partners moeten wennen wanneer ze aankomen bij een huis, en een van hen is hun koerier. Door het hem aangenaam te maken, wordt de taak veel gemakkelijker elke keer dat we het dier willen verplaatsen, bijvoorbeeld naar de dierenarts.

Wanneer we het nodige meubilair voor onze kat bereiden, moeten we dit element niet vergeten. Het is heel belangrijk dat het dier eraan gewend is hem altijd naast de rest van zijn spullen te zien, zodat hij beetje bij beetje aan zijn aanwezigheid went en geen vreemd element is dat hij alleen ziet wanneer hij het huis moet verlaten. Het is in dit kleine detail waar het succes van het bedrijf ligt.

De draagzak moet voldoende groot zijn en aangenaam zijn voor onze kat. Het is belangrijk om onze partner te gebruiken om te vertrekken en het element van zijn eigen vrije wil binnen te gaan. Om dit te doen, zullen we ervoor zorgen dat het binnenin geuren heeft, ofwel je deken of handdoek of een kledingstuk dat onze geur bevat als dat je kalmeert.

Om deze prestatie te bereiken, kunnen we voedsel of wat snoepjes van de smaak van de poes gebruiken. We zullen ze in de drager plaatsen en laten hij die besluit om voor hen in te gaan, het is mogelijk dat hij in het begin terughoudend is, maar zijn nieuwsgierigheid en smaak voor zijn goodies zullen het harde werk doen, vroeg of laat zal hij in verleiding raken . Vrijwel zeker zullen we op een dag opstaan ​​en zien dat het ver van ons zicht is binnengedrongen en erin heeft gedraaid. We kunnen uw kom met voedsel ook naast de deur van het doosje plaatsen om er dichterbij te komen. Beetje bij beetje zullen we het dichterbij brengen totdat het het binnenkomt. Geduld en rust, dit kan even duren, het tempo moet altijd onze vriend markeren. Je moet voorzichtig zijn en elke vorm van stress en negatieve ervaring voor het dier vermijden. Dit proces kan uren, dagen of weken duren, afhankelijk van het karakter van de kat.

Een andere manier om onze partner in en uit het transport te krijgen met natuurlijk> hang wat interactief speelgoed aan het plafond om met hem te spelen. Het belangrijkste is om te onthouden dat een kat nooit met geweld het transport moet betreden. Katten leren van ervaring, als onze kat elke keer dat hij zijn kleine doos binnengaat een prijs krijgt, zal zijn speelgoed of zijn partner associëren met positieve ervaringen.

Wanneer u bent binnengekomen en uw ogen> krijgt. De eerste dag duurt misschien niet te lang, maar beetje bij beetje zal hij de koerier als iets gewoons beschouwen als elk ander element van zijn trousseau.

Pas de kat in 6 stappen aan de drager aan

Bijna iedereen die met katten leeft, heeft of heeft dit probleem gehad: onze kat is bang voor de drager. En als we ze erin stoppen om ze naar de dierenarts te brengen, leven we echt drama thuis We weten hoe wanhopig het is, toch? Nou, vandaag gaan we je enkele tips en stappen geven om de kat aan de drager te laten wennen.

De beste manier om de angst voor transport te voorkomen, is om ze vanaf de kindertijd als een dagelijks object thuis te gebruiken. Alsof het een ander meubelstuk was. Als uw kat nog steeds "klein" is (minder dan 5 maanden), kunt u uw draagzak thuis binnen handbereik hebben. Leg in een deken of bed die je leuk vindt en waarschijnlijk zelf.

Als uw kat echter al volwassen is of al een erkende angst voor transport heeft, kan het erg in het zicht zijn stressvolle Voor ons poesje. Wanneer hij het ziet, kan hij zich verbergen en niet willen vertrekken, en dat helpt ons of hen niet. Dus laten we eens kijken richtlijnen dat kan heel erg zijn nuttig en effectief om de kat aan de drager te laten wennen.

1 - Reinig de drager goed - Als we de kat in de koets leggen om hem naar de dierenarts te brengen, wordt de arme man erg gestrest en bang. Dit maakt het wat gescheiden feromonen alarmoproepen die zwaar geïmpregneerd blijven in de drager. En dit gebeurt elke keer dat we het nemen, dus stel je de enorme hoeveelheid alarmferomonen voor die zijn geconcentreerd.

Elke kat die deze feromonen vangt, wordt gespannen en gestrest en genereert meer feromonen. Daarom is het essentieel om de drager goed schoon te maken na elk bezoek aan de dierenarts. Dit zal veel helpen om de kat minder nerveus in de draagzak te maken.
Niet wassen met bleek, ammoniak of derivaten! Ze zijn te sterk en onze katten zullen ongemakkelijk zijn. Het is beter om de drager met te wassen afwasmiddel (zoals Fairy) of neutrale zeep (zoals Lizard soap). Spoel met veel water en droog zodat er geen zeepresten achterblijven.

2 - Openen door camitas te spelen - Nadat u de drager goed hebt schoongemaakt, moet u hem in twee helften open laten. Verwijder indien mogelijk de sluitingen zodat ze geen lawaai maken. In elke helft leggen we een deken of een bed dat onze kat leuk vindt, een beetje verstopt dat eronder de helft van de drager is. We kunnen ook een trui op ons bed leggen, zodat ze onze geur herkennen en het lekker vinden. We verdelen de twee 'camita's' thuis, zodat we op plaatsen kunnen zijn waar onze poesjes graag zijn.

3 - Gemonteerd zonder deur - Zodra de kat de bedden van de vorige stap is gaan gebruiken, zullen we er wat tijd aan laten wennen. Minstens één of twee weken. Na deze periode en wanneer de kat de bedden vaak gebruikt, zullen we de helften samenvoegen en slechts 1 bed achterlaten met het deksel erop. We zullen niet de deur plaatsen maar de sluitingen van de 2 helften, zodat deze goed gesloten is. Op deze manier zal het niet worden gedemonteerd en zullen we voorkomen dat onze kat bang wordt. Als we zien wat hij wil, maar niet durft binnen te komen, kunnen we je helpen door wat voedsel of een snuisterij binnen te laten. We kunnen ze ook aanmoedigen om naar binnen te gaan terwijl we met ze spelen, bijvoorbeeld door speelgoed naar binnen te gooien.

4 - Gemonteerd met open deur - Als de kat het transportbed al zonder problemen gebruikt, kunnen we de deur plaatsen maar open laten. De bedoeling is om te wennen aan dat bed een deur heeft, dus we moeten ze niet binnen opsluiten. En minder tegen zijn wil, omdat we alle voorgaande stappen overboord hebben gegooid en we vanaf nul moeten beginnen.

5 - Laat af en toe een verrassingsgeschenk achter - Je kunt dit doen wanneer je maar wilt vanaf stap 3. Het is een positieve versterking die de kat helpt die plek te relateren aan positieve dingen en aangename verrassingen. Als je kat iets heel leuk vindt, stop het dan in de draagzak zonder je te zien. Je zult zien wat een aangename verrassing het kost!

6 - Ga naar buiten zonder naar de dierenarts te gaan - De laatste stap om de kat aan de drager te laten wennen, is zonder angst naar buiten te gaan. Dit is de meest gecompliceerde stap.. Beetje bij beetje moeten we laten zien dat naar buiten gaan niet erg is en dat ze veilig zijn in hun transport. Als je kat graag op de overloop gaat, kun je beginnen met de drager naar de overloop te gaan. Je moet daar een tijdje blijven, zodat je naast hem kunt zitten of hem zelfs kunt uitlaten als hij kalm is.

Nadat we eraan gewend zijn geraakt de deur in de koerier uit te gaan, moeten we Verbreed de horizon buiten het thuisportaal. We kunnen met ons poesje naar een plek gaan rustig of een park om de wereld te zien zonder de doos te verlaten.

Dit proces kan erg langzaam of erg snel zijn, afhankelijk van de kat. Het belangrijkste is dat onze kat zit comfortabel en stil, dus het ritme markeert ons. Als je merkt dat het nerveus begint te worden, blijf dan kalm. Praat zachtjes met hem en keer terug naar de portal of waar hij zich veilig voelt. De terugkeer naar huis moet stil zijn en zonder nerveus te worden. En vergeet niet hem na de wandeling te feliciteren met hoe goed hij het heeft gedaan !!

Als we deze stappen volgen in het tempo dat door ons poesje wordt aangegeven, zullen we veel helpen om de kat aan de draagzak te laten wennen en dat naar buiten gaan heel leuk kan zijn!

De routine om naar buiten te gaan om een ​​wandeling te maken en de dierenarts niet te zien, moet doorgaan. Het heeft geen zin om de kat aan de draagzak te laten wennen en dan gewoon naar de dokter te gaan. Op deze manier relateer je de drager opnieuw aan iets dat niet al te positief is. Dus je weet: wandelen! 🙂

Als je alles hebt geprobeerd, maar er is geen manier en je weet niet wat te doen, rustig ... Ik kan je helpen. Met mijn service “Al ve! ”Ik zal je persoonlijk helpen om de kat naar de dierenarts te brengen en we zullen specifieke richtlijnen zien die we voor je kat kunnen uitvoeren.

Heb je deze stappen gevolgd? Hoe heeft uw kat gereageerd? Is het je gelukt om de kat aan de koerier te laten wennen? Miauw! Vertel het ons!

Tips voor uw kat om te wennen aan de drager

In het begin verzeker ik je al dat het misschien niet gemakkelijk is. Uit mijn ervaring is elk bezoek een kleine zelfgemaakte chaos geworden.

De realiteit is dat je het leuk vindt of niet, je kat zal vroeg of laat noodzakelijkerwijs de drager moeten gebruiken die je hebt gekocht. De redenen kunnen veel en gevarieerd zijn, verplicht of voor plezier.

Je moet het misschien meenemen naar de dierenarts, op de weg, boodschappen doen, wandelen ... wat de oorzaak ook is, je moet een manier vinden om die hut binnen te gaan en op je gemak te zijn.

Bekijk deze illustratie van catversushuman, over de odyssee van het brengen van uw kat naar de dierenarts in de koerier. Klinkt het voor jou?

We weten dat de katachtigen opgesloten zitten en ze helemaal niets leuk vinden, en deze taak zal niet gemakkelijk zijn, maar je moet het onmogelijke doen om het te krijgen, dus we gaan je wat geven tips voor uw kat om te wennen aan de drager.

Laat je kat de drager zien

Het is heel belangrijk dat je kat went eraan de drager te zien in dezelfde kamer, of op de plek waar je meer tijd in huis doorbrengt. Wanneer u de koerier koopt, maak dan niet de fout deze te verbergen.

Je moet me er naar laten kijken, het ruiken en het grondig onderzoeken. Het is essentieel dat het idee wordt gemaakt dat deze ruimte van jou is. Na die eerste momenten met je koerier zonder binnen te komen, moet je een prijs aan je kat geven.

Kies een snoepje dat je gek maakt en je boekt het meestal op een speciale manier, en geeft het aan hem, zodat hij zijn reishuis zal associëren als iets goeds en positief voor hem.

De prijs moet gekoppeld zijn aan de erkenning van de koerier, je moet hem dichtbij hem geven om hem te begrijpen.

en open in deze eerste fase de deur niet, omdat we voelen dat de kat de drager accepteert, zullen we deze openen.

Nu is het tijd om de deur van de koerier te openen

Zodra we zien dat het kitten gewend en comfortabel is met de aanwezigheid en het bestaan ​​van de drager, is het tijd om open de deur en in de cabine laten we een prijs achter interessant voor je kat, zoals leuk speelgoed met kattenkruid of wat je maar wilt.

Met die verrassing binnenin, zal je kleine harige nieuwsgierig zijn om binnen te komen. En bovenal zult u het gevoel hebben dat het binnenkomen in uw koerier iets leuks en de moeite waard is. Denk er niet eens over na tijdens deze eerste interne ontmoeting met uw provider doe de deur dichtAls je het doet, verwent je het moment en voelt je kutje in het nauw gedreven, vergrendeld.

Geleidelijk en geduldig, doe de deur voor een korte tijd dichten naarmate de dagen verstrijken, kunt u de tijd geleidelijk verlengen terwijl u ziet hoe uw kat zich voelt. Pas de duur aan op basis van hoe uw kind zich aanpast en elk kind een wereld is.

ook je moet hem een ​​prijs geven als hij binnen is, allemaal zodat je niet vergeet hoe geweldig de koerier is.

Dit hele proces van opvoeding door katten verloopt snel. Als je je kleine harige pels naar de dierenarts moet brengen en deze in de draagzak moet leggen en het niet wordt gebruikt, kun je een kledingstuk dat naar je ruikt, erin stoppen, of zelfs een katachtige feromondiffuser gebruiken, hierdoor zal je kat zich veilig voelen, Stil en beschermd.

Dit is een proces dat min of meer snel kan zijn, je zult zien dat je kat niet langer onverschillig of angstig wordt om zijn stuk reizende grot te worden.

Je zult zien hoe je het niet eens wilt verlaten met al deze stappen. Als je dat ziet Hij brengt graag tijd binnen door, het zou de moeite waard zijn om een ​​deken te leggen, zodat als je binnen slaapt, je warm en comfortabel bent.

Video: Freeks wilde wereld De Cheetah (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send