Dieren

Paarden en meer

Pin
Send
Share
Send
Send


Voordat we het zadel op een paard gaan monteren, moeten we dat in gedachten houden de paarden moeten goed worden beveiligd. Een goede optie zou zijn bind het dier aan een paal, met een knoop die gemakkelijk uit elkaar valt voor het geval het paard probeert weg te rennen, dus we zullen schade voorkomen.

Als we ervoor kiezen om een ​​persoon te zijn die het vasthoudt, kunnen we een ongeluk krijgen als het paard nerveus wordt.

Het wordt aanbevolen gebruik de flens niet van een paard om hem vast te houden terwijl we sindsdien het zadel op een paard zetten de flens moet worden geplaatst na de stoel op zijn plaats hebben gezet.

Op deze site vindt u alles met betrekking tot paarden

Een paard zadelen en voorbereiden

Het zadel is de uitrusting die wordt gebruikt om het paard klaar te maken om te rijden, tenzij je zonder zadel wilt rijden. Voor de Engelse stijl bestaat het meestal uit een deken, een zadel, teugels, singel, een martingaal en laarzen. Leer de perfecte manier om je paard klaar te maken om te rijden als je een beginner bent.

Eerst moet je hem benaderen. Laat het paard het geluid van je stem horen terwijl je langzaam een ​​van zijn constanten nadert. Dus het paard zal weten dat je er bent, praat met hem op een kalme en veilige toon, op deze manier zal het paard zich zelfverzekerd voelen.

Controleer de hoefijzers goed. Til elk been op om te controleren of het zijn hoefijzers in orde heeft. Je moet het been van het paard palperen vanaf de bovenkant tot het de onderkant bereikt, op deze manier zal het paard het been optillen als je daarom vraagt. Met een "v" -vormige reinigingsuitloop om te controleren of er niets vastzit. Dit voorkomt dat het paard gewond raakt tijdens het lopen. Dit alles moet gedaan worden in de positie zoals getoond in de afbeelding om te voorkomen dat het paard je schopt.

Plaats de stoel met zacht

Trek maar aan. Sommige paarden zwellen op. Dus houd hier rekening mee als je weet hoe je dit moet doen. Het knijpt geleidelijk aan beide kanten, wanneer hij uitademt, zodat hij het niet meer zal doen voordat hij opstapt. In het ideale geval moet het 3/4 dik zijn als u dat wilt. Als u de borstriem of een rugriem gebruikt, is dit het moment om deze te plaatsen. Beweeg je paard minstens drie stappen achteruit. Stel de riem opnieuw af en doe dit geleidelijk.

Plaats de remmen in de mond van het paard. Plaats een vinger aan elke kant van de mond en duw deze voorzichtig terug, het is een goed idee om uw duimen in de hoek van de mond van het paard te plaatsen waar het geen tanden heeft.

Plaats de kroon / helm van het hoofdstel tussen de oren van het paard (plaats deze in het oor aan de andere kant, zodat het oor het dichtst bij u gemakkelijk kan wegglijden, in vergelijking met het andersom).

Vergrendel de keelgrendel Wanneer u vier vingers tussen de keel en de keelgrendel kunt steken.

Maak de kinriem vast en plaats er een of twee vingers onder.

Als je een flits hebt, doe de gesp dan omhoog, buig naar beneden en trek dan maar niet te strak.

2. Maak het paard schoon

Als we ons paard eenmaal hebben onderworpen, moeten we het doen goed reinigen en borstelenvooral op de plaats waar we later het zadel en de singels zullen plaatsen.

Op deze manier kunnen we controleer of ons paard geen enkel probleem heeft met het zadel zoals zweren, oedeem of schuren op de huid van de paarden.

4. Plaats de elektroden

Pads zijn een zeer belangrijk onderdeel als het gaat om het plaatsen van een zadel op een paard. Afhankelijk vantype zadeléén pad of een ander zal worden gebruikt.

De plaatsing van de pads is op de voorkant van het paard kruis. Eerst wordt deze iets hoger geplaatst en dan naar beneden scrollen voorkomen dat het haar van het paard bekneld raakt of blijf in een onnatuurlijke positie.

Het wordt aanbevolen plaats de pads aan dezelfde kant als degene die we meestal monteren naar het paard, meestal van links.

5. Plaats het zadel op de rug van het paard

We komen op het meest verwachte moment, wanneer we het zadel op een paard plaatsen. We nemen de stoel en plaatsen deze precies in het midden van het kussen, met speciale aandacht, laat het een beetje opvallen voor en achter.

Het is belangrijk dat de pad, die we eerder hebben geplaatst, niet beweegt bij het plaatsen van de houder, om de hierboven genoemde problemen te voorkomen.

Zodra we de stoel goed geplaatst en afgesteld hebben we gaan verder met het plaatsen van de harnassen.

6. Bevestig en verstel de riem

Het web is verbonden met de houder en past zich aan voor het gebied van de buik van de paarden. Sindsdien moeten we speciale aandacht besteden aan deze stap sommige paarden houden er niet van te veel stel de riem af en ze zouden kunnen proberen ons te bijten.

De aanpassing van de singels is erg belangrijk omdat het wat is houd de berg vast. Moet zijn strak maar zonder het paard te schaden, er moeten ongeveer 2 losse vingers zijn, zolang de stoel niet gemakkelijk beweegt.

Het wordt aanbevolen pas de band net voor het rijden aansinds tijdens het verwarmen het volume van de maag van de paarden kan variëren, zoals sommige zwellen wanneer we de mount zetten.

7. Pas de stijgbeugels aan de ruiter aan

Na goed geplaatst en aangepast te hebben het zadel naar het paard gaan we verder pas de stijgbeugels aan de rijder aan. Deze stap is erg belangrijk voor de rit, dus we moeten de beugels gemakkelijk uitlijnen voor meer comfort en vooral voor meer veiligheid.

Afhankelijk van de rit die we gaan doen stijgbeugels worden langer of korter geplaatst hoewel meestal stijgbeugels meestal worden aangepast met behulp van onze armen. Van de vingertoppen tot de oksel.

Als we al deze richtlijnen stap voor stap volgen, zouden we dat al gedaan hebben de berg is klaar om te rijden naar ons paard. alleen we zouden de teugels op de paarden moeten plaatsen samen met het hoofdstel, de beet, de verstikking en de neusriem, belangrijke onderdelen om het paard op onze route of training te begeleiden die we in het volgende artikel zullen zien.

En onthoud dat als u het nog steeds niet hoeft te doen uw paard verzekerd U kunt prijzen vergelijken in onze verzekeringsvergelijker.

Video: Tes en Blondie krijgen meer vertrouwen! -weekvlog- Hart voor Paarden (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send